10 Zonnebeschermingstips om van de zomer te genieten

Probeer een minerale zonnebrandcrème voor een chemische stof.

De meeste zonnefilters zijn olie. En oliën zijn geweldig om mee te koken, niet voor je huid. Ze vormen een laagje op je huid, dat niet alleen voorkomt dat de olie binnendringt, maar ook de huid gehydrateerd houdt. Maar als we onze huid tegen de zonnestralen willen beschermen, hebben we een barrière nodig die niet alleen de zonnestralen tegenhoudt, maar ook olievrij is. Dit is waar minerale zonnefilters om de hoek komen kijken. Minerale zonnefilters zijn veiliger, omdat ze minder ingrediënten bevatten. U vindt ze ook in veel natuurvoedingswinkels en online. Let erop dat op het etiket van de zonnefilter minerale zonnefilters staan.

Minerale zonnefilters bevatten geen chemische stoffen, zoals petrolatum, paraffine of minerale olie, die in de huid kunnen doordringen. Hoewel ze deze chemicaliën niet bevatten, bevatten ze ook geen olie, dus zijn ze ook olievrij. Ze laten ook geen glibberig laagje op de huid achter, wat tot huidirritatie kan leiden. Minerale zonnefilters zijn duurder, maar ze zijn de uitgave waard als u chemische zonnefilters wilt vermijden.

Zonwering Leiden

Blijf droog en bescherm uw huid.

Als het buiten warm is en u zweet, wilt u uw blozende, rode huid niet opnieuw activeren. Je kunt dan een zonwering uit Leiden installeren en je huid daarnaast goed hydrateren. Dit kun je doen door water te drinken en een olievrije vochtinbrengende crème te gebruiken die ook een zonnefilter bevat. Je kunt ook proberen je gezicht een paar keer per dag met water te besproeien. Dit houdt niet alleen uw huid gehydrateerd, maar kan ook het risico op schade door de zon en zelfs huidkanker helpen verminderen.

U kunt ook proberen een hoed te dragen en te nippen van een gekoeld drankje. Er zijn veel studies die aantonen dat het koelen van de huid het risico op schade door de zon kan verminderen. En dat niet alleen, het dragen van zonnebrandcrème als het warm is buiten kan je zweterig maken, waardoor je zonnebankbruining weer actief wordt.

Draag beschermende kleding.

Wanneer u tijd buiten doorbrengt, beknibbel dan niet op uw beschermende kleding. U wilt zich niet per ongeluk verbranden, maar u wilt ook niet verbranden. Draag een shirt met lange mouwen, een lange broek en een hoed als u buiten bent. En vergeet je zonnebril niet! Een zonnebril beschermt niet alleen je ogen tegen de zon, maar ook je huid door schittering tegen te gaan en UV-stralen uit je ogen te houden.

Vermijd het dragen van kleding met grote logo's of patronen die de poriën van uw huid kunnen blokkeren en u vatbaarder kunnen maken voor schade door de zon. En breng uw zonnebrandcrème de hele dag door opnieuw aan, vooral voordat u gaat sporten of wanneer u zweet.

Neem een verkoelende pauze.

Als u bij een zwembad, meer of strand bent, neem dan een pauze van de zon. Blijf niet in de schaduw zitten, maar sta op en beweeg. Deze beweging helpt uw huid om warmte af te geven en af te koelen. Dit vermindert het risico op zonnebrand en helpt zelfs voortijdige rimpelvorming te voorkomen, die wordt veroorzaakt door blootstelling aan zonnestralen.

Je kunt ook proberen een van deze 8 voedingsmiddelen te eten die je lichaam kunnen helpen afkoelen. En als u van plan bent naar een pretpark te gaan, draag dan een hoed en zonnebrandcrème. Pretparken hebben vaak grote hoeveelheden UV-stralen.

Conclusie.

Zonnebrand is geen pretje, en het is een goed idee om je ertegen te beschermen. Met deze tips kun je veilig van de zomer genieten!

Bescherming tegen de zon is essentieel, dus zorg ervoor dat u zonnebrandcrème draagt als u buiten bent, vooral als het warm is. Breng uw zonnebrandcrème elke 2 uur opnieuw aan, vooral voordat u gaat sporten of wanneer u zweet. Blijf gehydrateerd door water te drinken en een olievrije vochtinbrengende crème te gebruiken die ook een zonnefilter bevat. Draag beschermende kleding als u buiten bent en neem een pauze in de zon. Eet vers en blijf gehydrateerd. En tot slot, wees niet bang om te verbranden. Het is een goed teken dat je huid een goede hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt. Bescherm jezelf dus goed tegen de schadelijke stralen van de zon en geniet veilig van het seizoen!

Navigation