Soorten bekleding

Meubelstoffeerder Roosendaal

 

 

 

De term “meubelstoffeerder” werd gegeven door William James in tijdschriften waaronder het Naval Institute Magazine in Cherryville, N.C., de betekenis van “stoffeerder” omkeert naar die van “holstery” (wat was). Een sleutelmaker is iemand die stoffen financiert, verkoopt en de toestand ervan vastlegt, zodat ze opnieuw kunnen worden gebruikt. Dit beroep is in Amerika begonnen door Henry Ford, om de ontbrekende schakels van de automobiel aan te vullen. Vandaag de dag zijn er in de auto-industrie stoffeerders, plaatwerkers, modelmakers, operationeel managers, gereedschapswerkers en andere geschoolde arbeiders.

Autobekleding betreft, zoals de naam al zegt, de bekleding van auto’s en aanverwante uitrusting. Het bekledingsproces begint met een taaie laag kachelverf, “patuation” genoemd, die op het metaal moet worden aangebracht om te kunnen beginnen. Deze moet worden beschermd tegen zand, stof en andere milieu-elementen terwijl de auto wordt voorbereid op een komende verfbeurt. Al meer dan dertig jaar is het meest gebruikte materiaal voor het aanbrengen van de “patuation” verf op basis van aardolie. Dit komt omdat verven op petroleumbasis gemakkelijk en voorzichtig kunnen worden gereinigd met water en een occasioneel gebruik van een organische chemische stof zoals tri-fecture II. Het andere veel gebruikte procédé bij stoffering is cordiet, een synthetisch rubber. Dit is een droog product dat moet worden gereinigd met diesel, benzine, of gas didzer. De laatste methode wordt After-Paint behandeling genoemd, een veel gebruikte methode in de automobielindustrie.

After-Paint is een specifiek reinigingsproces dat moet worden uitgevoerd met dezelfde kenmerken als het voorafgaande proces. Het is niet-permanent en kan worden beschouwd als een verfbehandeling. Dit wordt gewoonlijk uitgevoerd met een chemisch middel dat is omgezet in een oplosmiddel zoals dichloramine tertiair. Dit proces neemt ongeveer drie tot vijf dagen in beslag. Voor grotere klussen kan olie op het voertuig worden aangebracht nadat het overspuiten is voltooid. Dit is normaal gesproken een niet-permanente oplossing.

Reiniging Type I en Type II

Bij beide typen reiniging gaat het om de bescherming en het behoud van de afwerking van een voertuig. In het geval van Type I gaat het om een oppervlak dat met behulp van een hogedrukwaterprocédé glad wordt geschuurd. Dit “schuren” verwijdert alle oneffenheden en streeft naar een gelijkmatige afwerking van het oppervlak. Bij Type II wordt de verf in een groef geschraapt of geschuurd op een vlakke, dikke ondergrond. Door dit “schuren” ontstaat een radius rond de buitenkant van de carrosserie die voortdurend moet worden afgewerkt met materialen voor oppervlakteafwerking. Het plamuren van de carrosserie, een duurzaam afwerkingsproces, wordt meestal uitgevoerd met een roller tijdens het walsen. Een van de nadelen van dit proces is dat de wals na verloop van tijd kan slijten, zodat reparatie nodig is.

De twee meest voorkomende soorten bekledingsprocédés zijn fretloos en gefigureerd. Hoewel de processen enigszins verschillen in termen van gebruik, kunnen ze over het algemeen worden gebruikt voor elke geborstelde orenge afwerking. De fretless proces wast de afwerking op een voertuig een volledige passen van de afwerking. Deze afwerking vereist geen schrobben met eenwoodsyemoving proces. De gefigureerd proces wordt gebruikt voor zeer complexe vormen, of om te schilderen over een bestaande afwerking. Het wordt gewoonlijk uitgevoerd met een chemisch middel dat normaal op waterbasis is. Het Figurehead-middel is op waterbasis en bevat mercurofastin als oppervlakteactieve stof. Dit maakt het proces gemakkelijker, sneller en uniform.

De verschillende werkzaamheden van een stoffeerder zijn in de onderstaande tekeningen weergegeven.

Onderhoudsroosters: Zorgen voor de netheid en de kwaliteit van het hout door de operatoren te begeleiden en de kwaliteitscontroleapparatuur, zoals newabbits, bij te werken.

lees meer:

Navigation