De ultieme gids voor het kopen van vintage meubels

Vintage meubels

Er is iets geweldigs aan het bezitten van een meubelstuk met een geschiedenis. Het is niet alleen het verhaal erachter, maar ook hoe het voelt om in een vintage fauteuil te zitten of in een oud houten bureau te lezen. Maar vintage meubels kopen kan riskant zijn: er zijn veel gewetenloze verkopers die je alles met een oud etiket als ‘antiek’ verkopen en je er veel geld voor vragen. Maar als je weet waar je op moet letten en waar je moet zoeken, hoeft vintage kopen niet riskant te zijn. Met wat onderzoek en voorbereiding kun je er zelfs achter komen dat vintage kopen een van de goedkoopste manieren is om je huis in te richten. Hier zijn enkele tips over hoe u vintage meubels kunt kopen en krijgt waar u voor betaalt.

Ken uw verkopers

Veel mensen zijn voorzichtig met de staat van de meubels die ze kopen, maar wat als de verkoper een oplichter is en je eindigt met een kapot, te duur item? De eerste stap om vintage meubels te kopen en te voorkomen dat u wordt opgelicht, is om uw verkopers te kennen. Als u in een winkel koopt, moet u vragen stellen over hun bedrijfs- en retourbeleid. Als je van een online verkoper koopt, controleer dan hun beoordelingen en recensies. Als de verkoper geen beoordelingen of waarderingen heeft, blijf dan weg.

Waar moet je op letten als je vintage meubels koopt?

Je denkt misschien dat het kopen van vintage meubels allemaal een kwestie van geluk is. Maar er zijn enkele dingen die je kunt doen om je kansen op het vinden van een goed stuk te vergroten. Ten eerste, voordat je ook maar een voet in een winkel zet, maak een lijst van wat je zoekt. Dit zal uw shopping trip veel succesvoller maken. U kunt ook wat onderzoek doen. Kijk voor welke prijzen vergelijkbare meubels te koop zijn en zorg ervoor dat je niet te veel uitgeeft.

Als u niet zeker weet hoe u alle verschillende materialen kunt herkennen die in meubels worden gebruikt, zijn er een paar tips die u kunt volgen. Ten eerste, controleer de onderkant van een meubelstuk. Vintage meubels hebben vaak een stempel op het hout die u vertelt wanneer het werd gemaakt. Een andere goede manier om verschillende materialen te herkennen is om een magneet mee te nemen. De meeste materialen zijn niet magnetisch, dus als een magneet blijft plakken aan het meubelstuk dat je bekijkt, is het waarschijnlijk van metaal gemaakt.

Algemene tips voor het kopen van gebruikte meubels

– Probeer een tweedehands of vintage meubelwinkel te vinden en bezoek deze voordat je antiek gaat kopen. Je vindt er vaak stukken van betere kwaliteit tegen lagere prijzen. – Bezoek rommelmarkten, garageverkopen en retro/junk shops. Misschien vind je daar wel een echte schat. – Wees voorzichtig bij het online kopen van vintage meubels.

Gebruik een site als eBay om prijzen te zoeken en ga op zoek naar verkopers met een goede rating. Wees voorzichtig met oplichterij en zorg ervoor dat je betaalmethode veilig is. – Als u een gebruikte bank koopt, controleer dan of er bedwantsen in zitten. Doe dit door een stukje tape op de bank te plakken en er een paar dagen naar te kijken. Als er insecten zijn, zitten ze vast onder het plakband. Bedwantsen komen vaak voor in gebruikte meubels, dus zorg ervoor dat u uw huis goed beschermt en haal ze niet met uw nieuwe aanwinst in huis.

Waar vind je de beste vintage koopjes?

Vintagewinkels en vlooienmarkten zijn een geweldige plek om te beginnen. Hier vind je echte juweeltjes voor lage prijzen. Maar als je de beste stukken wilt kopen, moet je snel zijn: de beste vintage meubels worden meestal heel snel verkocht. Of je kunt online kopen. Er zijn veel online winkels die vintage meubels verkopen tegen zeer lage prijzen. Je kunt er van alles vinden, van eetkamertafels tot lampen. De meeste antiekwinkels en vlooienmarkten hebben nu ook websites. Daar kun je vaak dezelfde artikelen vinden. Soms hebben ze zelfs betere aanbiedingen dan in de winkel.

Navigation